V zahajovacím turnaji všestrannosti zvítězila plzeňská ‘Kristý’

V pondělí jsme oficiálně zahájili naši úvodní sportovní sezónu turnajem všestrannosti. Hledali jsme nejuniverzálnějšího vojáka, který si nejlépe poradí se 4 různými misemi, z nichž každá prověřila jiný aspekt jeho herního stylu.

Na turnaji se setkalo celkem 27 sportovců všech věkových i výkonnostních kategorií z ČR (Kladno, Praha, Říčany, Plzeň, Domažlice) a Německa (Budyšín, Drážďany). Od současných mistrů po nováčky z našich dětských kroužků, od 10-letých až po “veterány”. Odehrála se u nás krásná a pestrá přehlídka toho nejlepšího, co dnešní sportovní lasergame umí nabídnout a my jsme za to neuvěřitelně vděční, zájem vysoce předčil i naše optimistická očekávání 😊 Hrálo se tak ve dvou skupinách, které se mezi sebou mezi jednotlivými misemi promíchávaly.

Jako první se hrál mód Supercharge, který hráče nenechá chvíli v klidu, protože čas reaktivace je zde zkrácen na polovinu a samopaly všudypřítomné. První skupina byla na předních pozicích poměrně vyrovnaná a zvítězil zde budyšínský ‘Mr. Smith’. Druhou ovšem nekompromisně ovládla plzeňská ‘Kristý’, které její výkon zajistil i vítězství o trofej za nejlepší poměr zásahů a smrtí.

Po krátké přestávce se hráči do arény vydali podruhé, tentokrát v módu Rocket Master, ve kterém nerozeznáte živé od mrtvých hráčů a k dispozici máte pouze rakety. Ty je třeba nějakou dobu zaměřovat a lze před nimi uhýbat, aréna tak pro změnu trochu připomínala lekce aerobiku. Tentokrát v první skupině zvítězil pražský ‘[101] Nosál’, druhou skupinu ale svými raketami zadupal do země náš reprezentant ‘[LGN] Barefoot’, který si odnesl i titul za největší počet zásahů raketou.

Před třetí hrou se aréna zahalila do absolutní tmy. V módu All Black jsou zhasnutá všechna světla i vesty hráčů a hraje se na nenápadný pohyb a dobré úkryty, ze kterých lze zasazovat rány cennými raketami i běžnou střelbou. Tady byla první místa v obou skupinách s bezpečným odstupem a obě patřila říčanským hráčům – postarali se o ně ‘Fujka 293’ a s ještě vyšším skóre ‘Thomiiik’. Speciální titul za největší počet zásahů raketou to zbraně soupeře ale ukořistil domažlický ‘Triman’.

Poslední hrou byla královská vyřazovací disciplína s omezeným počtem životů, která testuje schopnost balancovat maximalizaci bodového zisku a minimalizaci vlastních smrtí – Gladiator. Obě hry začaly akčně jako vždy, ale s docházejícími životy a prvními vyřazenými hráči se rychle proměnily na hru lovců a kořistí. První hru naprosto hravě ovládl plzeňský Kuny, který nejenže nahrál úplně nejvyšší skóre, ale zvládl to s komfortním počtem 20 zbývajících životů, díky čemuž získal i speciální titul z tohoto módu. Ve druhé hře po úspěšném lovu a vyřazení říčanské ‘Endy’ zvítězil náš ‘[LGN] Fíla’.

Celkové výsledky

Univerzální voják:

🥇 Kristýna ‘Kristý’ Strouhalová (Laser Game Plzeň)

🥈 Ondřej ‘Nosál’ Beneš (101 Výsadková @ Mercuria Lasergame Holešovice)

🥉 David ‘Mr. Smith’ Tiedke (Laserland Bautzen)

Speciální kategorie:

⚡ Peacemaker: Kristýna ‘Kristý’ Strouhalová (Laser Game Plzeň)

🚀 Lord Rakeťák: Michal ‘Barefoot’ Holub (Aurora Legion @ Aurora Lasergame Kladno)

⚫ Odzbrojovač stínů: Martin ‘Triman’ Šašek (STAR DOMS Domažlice)

🪫 Strážce baterie: Michal ‘Kuny’ Kuneš (Laser Game Plzeň)

Detailní umístění všech hráčů v jednotlivých módech a speciálních kategoriích najdete v přiložených obrázcích.

Vítězům gratulujeme a všem hráčům moc děkujeme za hojnou účast při naší turnajové premiéře.

Speciální poděkování a gratulace pak patří našim kroužkovým klukům ‘Zincik’ (21.), ‘HunterXD’ (24.) a ‘Sobík’ (26.), kteří se už po necelých dvou měsících hraní vydali sbírat cenné zkušenosti do boje proti česko-německé špičce a nevedli si na premiéru vůbec špatně 👏 Jsem si jistý, že v nadcházejícíh měsících a letech o nich ještě uslyšíte 🙂

Budeme se na vás těšit opět příště, třeba už na odlehčeném turnaji v módu Color Madness v pondělí 14.11. od 18:00.

Rezervace her

Chcete si u nás zarezervovat pár her nebo celou soukromou akci? Napište nám nebo zavolejte a všechno domluvíme.

28.4. sportovní turnaj - pro veřejnost zavřeno